Generiske domæner

Vi har over 350 generiske domæner, også kaldet gTLD’er.

Hvert land har hvert sit domæne. F.eks. har Danmark .dk, men ud over det findes der en hel del generiske domæner som anvendes over hele verden.

.com er en af de mest populære og selvom .com egentlig står for Commercial og derfor burde anvendes til firmaer, bliver den anvendt af stort set alle, primært fordi de fleste mennesker kender til .com domæner og hvis man ser et domæne som f.eks. gratisdns.com ved man med det samme at her er der snak om en webadresse.

De fleste generiske domæner har ingen restriktioner for hvem der kan registrere dem.

Kan du ikke finde det ønskede TLD på listen? Fortvivl ikke, vi kan registrere næsten alle typer. Kontakt os og hør nærmere om dine muligheder.

Pligter og rettigheder som registrant:

ICANN som er den organisation som er ansvarlig for reglerne ang. gTLD’er har lavet en lille informationsside omkring dine rettigheder og pligter som registrant. http://www.icann.org/en/registrars/registrant-rights-responsibilities-en.htm

Procedure for auto-fornyelse og sletning:

Domain deletion and auto-renewal policy (EDDP)

For generiske domæner som er registreret igennem ICANN akkrediteringen for Larsen Data ApS gælder følgende procedurer. Ved udløb vil domænet blive auto fornyet og deaktiveret i dns. Hvis vi ikke modtager en fornyelses bestilling indenfor 35 dage vil domænet blive sat til sletning. Domænet vil derefter i karantæne i 30 dage, hvor det stadig vil være muligt at få det reaktiveret, men prisen for reaktivering vil være højere end den normale fornyelsespris. Se nærmere på prislisten.